Number One For me

Tuesday, 2 July 2013

obses dengan minyak wangi


kne ingat, perempuan haram memakai bau-bauan yang kuat kerana boleh menarik perhatian kepada lelaki, oleh itu wanita x digalakkan untuk memakai wangian yang kuat, cukuplah sekadar untuk menghilangkan bau badan., =)

yes.. fiza mmg sgt obses ngn minyak wangi, x tau knp.. sejak dari sekolah smpai lah sekarang, dok kumpul minyak wangi je.. macam2 dah cube.. tp yang lekat cume 3 jenis minyak wangi ny je



1. Vanilla Soft Musk
2.Enchanteur Paris (Adore)
3. Enchanteur Eau De Toilette ( Romantic)

klu dulu fiza suke kumpul yang mcm2 jenis, suke tukar2 sbb fiza cepat bosan ngn bau perfume fiza .nak tgk x.. hehehe... kejap ye ...


taaaarraaaaa~~~ hehehe.. ini lah dia.. tp skang fiza dah kurang gune play boy punye sbb dah gune Vanilla .. wangi sgt2... so gune sikit pun dah boleh .. =) jimat..

fiza start gune minyak wangi since sekolah menengah lagi sbb terlalu takut dengan bau badan (time sekolah dulu gemuk) takut nnt xde kawan yang nak dekat.. so langkah berjaga2 fiza gune lah minyak wangi..

mcm man fiza dpt beli sume ny .. hahahhaa... mcm ny, klu mak n abah g shopping, fiza suke ikut.. pastu pergilah kat bahagian health, amik perfume sebotol n deodorant sebotol.. pastu letak kat troli .. hahaha.. mase nak bayar, cepat2 angkat letak kat cashier .. pastu abah dah bayar.. yeeaaa.. dpatlah bende uh ... hehehe =)

tp sekarang x lagi, fiza pkai duit blanja yang mak n abah beri tiap2 bulan (memandangkan penganggur kn.. hhmmm abiskan boreh jo ..)



21 comments:

  1. wah!!! banyak nyer!!!(mulut tercengang!!)

    akk gune ubat ketiak(rexona spray) dengan mist kologne..untuk badan..
    x guna minyak wangi pon.. hahaha..(pelik x?)^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheehe.. tu r kak gee.. mmg obses sgt dah.. tp skang fiza pkai Vanilla je.. sbb mmg suke bau vanilla.. kat kete pung same.. gune pewangi vanilla .. hehehe

      #fiza ade kwn yg x pkai minyak wangi pung,, dia cume pkai bedak baby je ..unik kan .. so kak gee pung unik lah .. hehe#

      Delete
    2. asal bukan lavender? haaa..pepel tu..

      Delete
    3. eeeuuwww.. lavender mmg x msuk ngn fiza.. eerrkkkk

      Delete
  2. Perempuan memang suka yang wangi2 je kan. hiihi ermmm saya guna bedak safi je wangi semerbak lagi suci hiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. same lah mcm kawan fiza.. dye pung pkai bedak je.. hehehe ^^

      Delete
  3. wah sama lah kiter. tp akk x de lah buat collection. kalau dah habis baru beli baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe.. fiza suke kumpul.. tu yang jd banyak.. pastu dah lame bau buang.. hehehe ^^

      Delete
  4. Akak pun obses dgn parfume jugak..rasa x lengkap hidup akak kalau tak pakai parfume.. fav parfume akak Burberry Body & Midnight Rose Tresor by Lancome..Best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa... hehehe.. kite ade minat yg same.. mybe sbb kite secretary kan.. hehehehe...

      #secretary kne wangi ye #

      Delete
  5. mama suka vanilla tu. dulu rajin pakai masa pergi sekolah. hihi..
    sekarang mama pakai victoria secret.. beli berbakul-bakul. murah sebab tu mama beli sekali banyak.. mama beli kat JPO JB ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaa.. ade geng.. mama pung suke vanilla.. hehehe
      tu lah mama, org ckp beli borong murah..
      ny pung fiza beli sbb AVON tgh wat sales for raye.. hehhe

      Delete
  6. Sangat tak suka minyak wangi..sakit kepala.. bau minyak wangi org lain pn xboleh hidu, lagi2 dalam kenderaan. Kalu baju wangi akak suka.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oowwwhhh akk punye kes same mcm adik fiza, adik fiza x suke bau-bau an.. klu masuk kete je msti dye pening, sbb ade pewangi kereta.. hehehe... so dye hanya pkai bedak.. akk pung same ke.. hehehe

      Delete
    2. Akak suka pakai bedak jgk..sama la..hehe

      Delete
    3. klu mcm tu akk jenis seorang yg untung lah.. x payah sush2 nak beli perfume,.. jeles nye.. fiza xde kenyakinan klu x pkai minyk wangi.. hehhe

      Delete
  7. buat masa sekarang..hanya minyak atar y mnjadi pilihan,..ececey.. untuk k masjid..ke opis lain..kuar lain..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ececeh~~~~~ hahahaha... ke masjid mmg gune minyak atar, ke opis lain, ke luar lain, memancing lain, jumpe awek lain, hahaha.. mcm2 jenis.. =)

      Delete
  8. wowww...jenama playgirl :D he3..sedap bau dia 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. play girl~~ hahaha.. play boy le~~~
      hehehe.. wangi2.. tp x leh pkai bnyk.. pening cikit bau dye..
      hehehe

      Delete
  9. Terima kasih infonya gan.
    Lumayan buat nambah wawasan.

    Gema Parfum :
    Minyak wangi pria.

    ----------

    ReplyDelete