Number One For me

Thursday, 1 August 2013

peminat New Boyz di zaman sekolah

Assalamualaikum semua  ^_^
alhamdulillah, hari ini Fiza berbuka bersama abah saja. Emak dan adik ada jamuan di sekolah.

tengok tajuk mesti dah tahu kan, sape tidak mengenali kumpulan New Boyz sekitar tahun 1999 , semua tahu lah kan. fiza nak cerita mcm mana fiza boleh suke dengan jejaka2 malaya New boyz ny.. hehehe..

 
Al-kisah tersebutlah kisah seorang budak perempuan sedang bercuti bersama keluarganya di Port Dickson ( x ingt tahun bile.. heheh.. kecik ag time uh.. heheheh) mase tu New Boyz ade buat sesi bertemu peminat kot datang kat PD, al- kisahnya, sepupu fiza ny suke bebenor ngn si Tomok ny.. alahai,, apalah sgt.. so lepas mandi.. kitrg pung siap2 g expo kat teluk kemang uh.. then ternampak lah kumpulan New Boyz.. peh~~ naik hantu lah dia.. terus belari,, nak amik gambar.. 

fiza bukan x suke kumpulan New Boys .. suke, dengar je lagu mereka. tp x lah over excited mcm spupu fiza..beratur panjang ny semata2 nak autograph dari dorang.. yang kelakar nya dia boleh ag cerita kat tomok y dye ny fanatic gile ngn tomok.. hahaha... ok yg ny kelakar..


mase tuh fiza lagi minat kat ketampanan Zack (salah seorang ahli New Boyz , beliau pemain bass) so fiza mintk autograph Zack dulu.. then baru lah yang lain.. hehhe.. hensem ..~~ tapi dah kawin ye..


secara amnya, mereka mmg kacak di luar dan pling penting x sombong mana pung.. ok jerk.. siap posing ag bile bergambar.. suke lah sepupu fiza dpt bergambar kan..

sekarang tomok join kumpulan Manifesto.. ok.. yg fiza sgt2 admit.. bahawa vokal beliau semakin maju.. semakin bagus dan x de sengau lagi.. ok tabik spring ..( bg koman tabik spring ) hehehe


mase kat rancangan Versus .. hahaha.. jgn terkejut ye.. fiza undi Manifesto.. hahahahha... yelah.. dorang punye performance mantap kot.. bertenaga sekali tau.. hehehe..


fiza smpai skang masih lagi dengar lagu dorang.. heheh =) the best of song yg fiza minat mase New Boyz punye album adalah Meraung, Nokia, Lukamu Lukaku Jua, Sejarah Mungkin berulang, Sekolah kita, semula padaku dan  mcm2 lagi.. x terckp.. heheh =)


btw.. anak tomok mmg comel, baby Arrian namanya,, hehehe,, =) 




22 comments:

  1. Dulu layan juga kumpulan ni. Lagu popularnya sudah tentulah sejarah mungkin berulang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu helmi pung same ke.. heheh =) betul tu sejarah mungkin berulang mmg best =)

      Delete
  2. sy pun minat tomok.. arrian comey nye.. hehehe.. nk anak comey mcm tu lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk pung minat jgak ye.. hehehehe... =)

      Delete
  3. Replies
    1. tembam n comel.. =) hehehe suke kan =)

      Delete
  4. tringt time kite karok nyanyi lagu meraung kt pd idol.. hahaha.. kak ton x than lah nk gelak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jgn cerita weh.. mase uh aku pung dah x leh tahan.. tu yg gelak je... hahahaha

      Delete
  5. he3..new boyz tu =) layan juga..best, tangkap leleh beb..zack bkn ke dh mninggal?? kn ke tali gntung sbb edar dadah..rasanya la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ea.. x lah.. terlepas dari hukuman.. sbb bukan dye punye.. eee.. jgn ckp mcm tu... =(

      Delete
    2. laaa yeke hu3..igtkn dah arwah =) alhamdulillah la..

      Delete
  6. 1999? budak2 lagi, skolah pun belum hehe xknal lah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. lah ye ke.. hehehe.. fiza time uh bau darjah 1 =) so mmg dah pndai dah bab2 mc ny. hehehe

      Delete
  7. jangan kan fiza.. mama pun minat new boys lah... sejarah mungkin berulang

    ReplyDelete
    Replies
    1. meme pung minat,,, hehehe =) best kan mama =)

      Delete
  8. akk suke ngn mereka.. meraung dan sejarah mungkin berulang.. crita bez pulau inspirasi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak.. pulau inspirasi.. time uh dye blakon ngn norkhiriah .. hehehe.. sweet je. rase mcm nak download je blik.. =)

      Delete
  9. since i kecik. i memang minat tomok. serious. but when he got married. i tk suka dah. kahkahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lah nurulee.. x moh mcm ny.. biasalah adat. tomok pung dah 28 kot.. mmg wajib kawin pung.. hehehe =)

      Delete
  10. Replies
    1. comel kan.. sweet je dia.. gebu lagi tu.. heheh =)

      Delete
  11. Aduh sayang,lagu-lagu New Boys yang saya cari gak ada disini. lagu-lagu yang popuer pada jaman itu apa aja ya ?

    ReplyDelete