Number One For me

Sunday, 30 June 2013

berdakwah di laman sosial (Part 2)



baiklah .. seperti yang dijanjikan .. entry kali ny fiza nak kenalkan lagi rakan facebook fiza yang berdakwah di laman sosialnya.. ( suke gile bace status beliau ini.. bnyk memberi input..)

dikenali sebagai Liyana ..(maaf rakan saya x mahu di link kan URL nya hehe) selama sy menjadi friendlist di facebook, setiap kali keluar news feed dari beliau.. sy mesti like.. (klu x like makna x bukak lah fb ye) semakin ramai yang mule berdakwah secara kecil-kecilan , tetapi saya lebih terpengaruh untuk membaca status beliau..

ini adalah antara status dari beliau yang sy print screen dari facebook beliau.

first sekali salam ukhuwah =)


connection dengan Allah ade x?? klu tiada tahu kan nak wat ape.. =)

semua masalah ade jawapan

kite perlu rapat dengan Allah SWT =)

nasihat yang baik sahabat =)

take note ..

sentiasa bersangka baik.. semua ciptaan Allah itu indah =)

Allah SWT sentiasa ade bersama kita =)

lelaki dah wanita semua cenderung untuk membuat dosa
 banyak lagi status dan gambar dari beliau yang dapt memberi kita pengajaran.. oleh itu, apalah salahnya kite gunakan laman sosial untuk berdakwah.. at list jika orang bace kite dpt pahala kan.. InsyaAllah dengan izin Allah SWT ...  baiklah ini sahaja yang dpt fiza kongsikan .. insyaAllah apa yang baik itu semua dari Allah SWT ,, sy hanyalah hamba biasa yang sering melakukan kesilapan dan setiasa mencari hidayah dan petunjuk darinya InsyaAllah ..

14 comments:

  1. Replies
    1. sama2 encik khamsi.. huhuhu...

      Delete
    2. n btul tu..setiap ilmu dan kebaikan y kita share pastinya tak sia2..:)

      Delete
    3. insyaAllah.. nak jugak buat pahala free kan.. hehehe ^^
      meh2 kite share.. hehehe

      Delete
    4. hahhaa..meh lah add boleh je
      https://www.facebook.com/nor.syafiza.3

      n___n

      Delete
  2. Replies
    1. insyaAllah.. apa yang boleh di kongsikan..
      fiza kongsikan.. heheh
      n___n

      Delete
  3. salam dear..sori baru sempat singgah ni huhu..owh kak lea suka jugak baca kawan2 yang post bagus2 macam tu.sekurang2nya tenang jiwa,dapat muhasabah diri.kak lea pun cuba kongsikan ilmu2 yang bagus di blog..berdakwah tak semestinya kena pilih topik yang berat,je he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam kak lea... hehehe...
      best kan bace post mcm ny .. ringkas...

      hehehe ^___^

      Delete
  4. Salam Dik, Good sharing maring. Semoga kita menuju kearah yang hanya satu itu. In Shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam ... InsyaAllah.. yg baik kite share..
      same2 kite berdoa untuk ke arah yang lebih baik insyaAllah

      ^__^

      Delete
  5. Alhamdulillah bgus sgt status dia 2 :) kalau sy pn..mmg like la..ilmu yg bermanfaat utk dikongsi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah .. kan.. sgt ringkas dan ade isi yg padat .. ^^

      Delete